22 Aralık 2010 Çarşamba

bi sana, bi bana

Şizoid kişilik bozukluğu: Bu kişilerde; cinsel ilişkiler de içinde olmak üzere, başka kişilerle yakın ilişkiler kurma isteği yoktur, adeta duygularını söküp atmışlardır ve tüm bunlar toplumdan kopmalarına yol açmıştır. Şizotipal kişilik bozukluğu tuhaf düşünceler ve davranışlarla kendini gösterir. Bu kişiler, birbiriyle bağlantısız bir biçimde konuşur, bazen de gizli güçleri olduğuna inanırlar. Yakın ilişkiler, bu kişileri rahatsız eder. Bu kişilik bozukluğunun, şizofreninin daha hafif bir biçimi olduğu düşünülmektedir.

Sınırda kişilik bozukluğu: Duygusal dengesizlikle kendini gösteren bir hastalıktır. Bu hastalığın görüldüğü kişiler, genellikle dengesiz ve ilişkileri sürdürebilme yetisi olmayan kişiler olarak düşünülür. Bu kişiler, intihar ya da kendini sakatlama girişiminde bulunabilir. Alkol ya da ilaç bağımlılığı, depresyon ve yeme bozuklukları da yaygın olarak görülür.

2 yorum:

  1. yaygın olarak görülen bir hastalıkta hazımsızlıktır. soda içilir geçilir.

    YanıtlaSil
  2. en yaygın görülen hastalığı unutmuşuz. sevgilinin eski sevgilisinin blogu itinayla ve sapıkça takip edilir. gerekirse zekasız yorumlar yapılır. tedavisini bilmiyorum maalesef,bence kendi başını ye.

    bi gidin artık.

    YanıtlaSil